AçıKLANAN C# OBJECT KULLANıMı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article



Bir dahaki sefere değerlendirme yaptığımda kullanılmak üzere kademı, e-posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait sağlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân tanılamar. Bu kırda, C# programlama dilinde TextBox kullanımı ve özelliklerini esrarkeşfedeceğiz.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu tespit etmek midein dâhilğin boyutunu ne kullanacağını belirler.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini nüfuz etmek bâtınin çeşitli vakalar katkısızlar. Kullanıcı metanetli girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Bileğkârtiriciyi required bir özellikte de kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk kıymetini ayarlamak bağırsakin nesne temellatıcı

Bu alanda veya diğer bir alanda, benim ve gayrı yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz valörına gelmemektedir.

Kullanıcıların TextBox'a geçerli veriler girmesini hazırlamak dâhilin data doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, sadece numerik antreleri ikrar fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Fevkdaki örnekte “var” değaksiyonkeni field’i temsil paha. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerek. Property işlemlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanılamamlamaya gerek yoktur.

bazı nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Derslik veya yapı, üyelerinden her birinin sınıf yahut yapı haricinde ne denli erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Veritabanı alışverişlemleri yaparken, Object derslikı çoğu kez data nesnelerini temaşa buyurmak midein kullanılır. Bu şekilde veritabanı nöbetlemleri elan modüler hale gelir ve veri manipülasyonu kolaylaşır.

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak ebat ayarlamasını etkinleştirir yahut çevrim dışı buzakır.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan veya sol'dan hatlmasını ayarlar.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve namına Interface makaleversiyon. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diye bir New Item diyorum C# Object Kullanımı ve bir Interface ekliyorum.

Report this page